Vácon, a Pannónia ház kertjében, a Sajdik Gyűjtemény mellett látható állandó kiállításom. 

Tündérkert a váci Pannónia házban

2013-ban kaptam felkérést Papp László műgyűjtőtől, a váci Pannónia ház gyűjteményeinek létrehozójától arra, hogy a ház kertjében állítsak össze egy állandó kiállítást a munkáimból.

Számomra nagy megtiszteltetés volt, és inspirációt adott, hogy ebben a környezetben mutathatom be kerámiáimat, mert Hincz Gyula grafikus- és festőművész páratlan festményeiből, és Gádor István keramikus modern kerámiáiból válogatott Papp László egy-egy állandó kiállításra valót a Vácnak adományozott munkáikból. 

Ez a két gyűjtemény már sajnos csak egy-egy kisebb időszakos kiállítás erejéig látható. 

A kiállításomat úgy sikerült megrendezni, ahogy én a munkáimat egy kertbe megálmodtam. A horgász kis tónál pecázik, egy heverő béka társaságában, a pávák, bokrok és kerámia fák közül kukucskálnak ki, a napozó hölgy pedig kismadarakkal ül egy kőpadon.

A kertrészlet mögötti házfalra, az íves ablakok közé, egy öt méter magas fali fát terveztem. Sok bimbójával, nagy szétterülő, tűzpiros virágaival, fészkelő és repülő madaraival, élettel teli, sugárzó központja lett a térnek. 

A kiállításnak a Tündérkert címet adtam, Vác városának adományoztam, így a Pannónia ház nyitvatartási idejében bármikor megtekinthető.

A Sajdik Gyűjteményt 2020-ban vásárolta meg a város Papp Lászlótól. Itt láthatók a híres Pom Pom mesesorozat rajzai, és a Vác történelmére utaló, Mária Terézia látogatását bemutató kép is. Kicsiknek, nagyoknak nagy élmény ez a kiállítás.

Cím
Pannónia ház 2600 Vác Köztársaság út 19. (Főtér)

Telefon
  +3627 513 482

A látogatás előtt náluk érdemes érdeklődni az aktuális nyitvatartásról és jegyárakról.