Karácsonyi vásártovább

Állandó kiállítás

Tündérkert a váci Pannónia házban

2013-ban felkérést kaptam Papp László műgyűjtőtől, a váci Pannónia ház kiállítás gyűjteményének létrehozójától arra, hogy itt a Pannónia ház kertjében hozzak létre egy állandó kiállítást munkáimból.

A Pannónia ház gyűjteményében láthatók,  Hincz Gyula grafikus és festő művész Vácnak adományozott páratlan festményei és grafikái, Gádor István keramikus, a mai modern kerámia megteremtőjének szintén Vácnak adományozott, teljes munkásságát bemutató kiállítása.

Számomra nagy megtiszteltetés ebben a környezetben bemutatnom kerámiáimat. A kiállítást úgy sikerült megrendezni, ahogy én a munkáimat egy kertbe megálmodtam. A horgász kis tónál pecázik, egy heverő béka társaságában, a pávák, bokrok és kerámia fák közül kukucskálnak ki, a napozó hölgy pedig kismadarakkal ül egy kőpadon.

A kertrészlet mögötti házfalra, egy öt méter magas fali fát terveztem, sok bimbójával, nagy szétterülő, tűzpiros virágaival, fészkelő és repülő madaraival, élettel teli, sugárzó központja lett a térnek. A kiállításnak a tündérkert címet adtam, Vác városának adományoztam, így a Pannónia ház nyitvatartási idejében bármikor megtekinthető.

Nyitvatartás

Hétfő: szünnap
Nyári: május 1- augusztus 31. között kedd- vasárnap: 9:00-17:00
Téli: szeptember 1- április 30. között kedd-vasárnap: 9:00-17:00

Cím

Pannónia ház 2600 Vác Köztársaság út 19. (Főtér)
Telefon: 27 513-482
Csoportos tárlatvezetés előzetes bejelentkezés alapján.

Belépődíjak

Teljes árú belépőjegy: 600 Ft
Kedvezményes belépőjegy: 300 Ft
Családi belépőjegy: (3 főtől, 18 éven aluli gyermekkel): 1200 Ft
Csoportok számára: (10 fő felett) 300 Ft/fő, a csoportvezetőnek díjtalan!

Műhelytitkok, kedvezmények, aktualitások.
Iratkozzon fel hírlevelemre!
feliratkozás
Adatkezelési tájékoztató
chevron-downcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram