Nemzetközi Orchidea Kiállítás

Munkáim a Nemzetközi Orchidea Kiállításon

A Budapesten rendezett 15. Nemzetközi Orchidea Kiállítás meghívott vendége voltam.

Néhány éven át rendszeresen részt vettem munkáimmal a Magyar Orchidea Társaság által rendezett Orchidea Kiállításokon. 2012-ben, a Syma Csarnokban rendezték meg a 15. Nemzetközi Orchidea Kiállítást. A világ minden tájáról érkeztek kiállítók gyönyörű növényeikkel. Mindig nagy élmény ennyi különleges növényt látni, új fajtákat felfedezni. A Tajvanról való óriásfejű virágok voltak a kedvenceim. Meghívott vendégként, madaraimat a hazai orchideákkal beültetett bemutatókert mellett állítottam ki.

Kerámiák a kertbe és a lakásba

Kerámia szobraimat főleg a kertbe szánom. Más-más hangulatot teremtenek egy nyílt térben, akár egy kis tó partján, vagy egy fa, bokor alól kikandikálva. Élénk színükkel jól érvényesülnek a zöld növények között, kovácsoltvas lábuk légiessé teszi őket. Mivel magas hőfokon égetem a tárgyaimat, bírják a fagyot, így télen sem kell védett helyet keresni nekik.

Páva madaraim, állatfiguráim nem csak a kertben, hanem akár a lakásban vagy télikertben, a növények között is jól mutatnak. A madáritatóban beltérben tarthatunk kisebb vízinövényeket. Cserépfiguráimat lyukkal és anélkül is készítem, így cserépnek és kaspónak valók közül is lehet választani. Barokk hangulatot idéző fodros, sokszirmú virágedényeket, tálakat is készítek. Ezek formavilágukkal a bőség, bujaság érzetét keltik. Az ünnepi asztal díszei lehetnek. Falra akasztható virágdíszeimmel a falfelületek tehetők egyszerűen izgalmassá.


Képek a kiállításról