Összecsengés címmel nyílt kiállításunk Hidegségben.

„Azt szokták mondani, hogy nehéz egy alkotóközösséget egybe tartani, pláne, ha nők alkotják azt. Erre mi már 10 éve rácáfolunk. Heten vagyunk, régen baráti társaságnak indult. Hasonlóan gondolkodunk, és mivel mindannyian iparművészek vagyunk, magától értetődő volt, hogy a tárgyainkat közösen mutassuk be. A sokféle alkotás a kiállítás során egy újfajta egységgé szervesül, ami visszahatva ismét inspirálja külön-külön az alkotókat. Ez egy nagyon  izgalmas játék, amiben nagyon jól érezzük egymással magunkat, és ebbe szeretnénk bevonni a nézőinket is.”

Baranyai Ildikóval (selyem-nemez stólákkal), Bartus Brigittával (kerámia növényekkel és használati tárgyakkal), Bély Ágnessel (kerámia edényekkel és textil virágokkal), Fülöp Ildikóval (kerámia madáretetővel és kerti edényekkel), Vágó Katával (kerti kerámia lámpásokkal), Vágó Zsófiával (fotókkal és textil képekkel), együtt rendeztük összecsengés című kiállításunkat.

A polgármester megnyitója után Rozmán Zoltán festőművész, tanár mutatta be a művészeket a közönségnek. Ezután Baranyai Ildikó stóláival és Bély Ágnes ékszereivel mini divatbemutató következett, majd Csernik Pál Szende mesemondó szórakoztatta az egybegyűlteket.

A kiállítás Grubits János faszobrász, pajtatulajdonos szervezésében jött létre.


Képek a kiállításról