Karácsonyi vásártovább
kívánságlista

Kertépítő szemmel

Egy kertépítő gondolatai

Egy kertépítőnek sokszor teszik fel a kérdést: Szobor a kertbe? Hiszen az a lakásba, netán múzeumba való! Hajlamosak vagyunk lakhelyünket fallal határolt területként elképzelni. Pedig ha a kertet is lakótérként kezeljük otthonunk és egyben életminőségünk is újabb dimenzióval gazdagodik.

Tudták ezt a régi korok emberei is, így az épületek körüli tereket nemcsak növényekkel, de  műalkotásokkal is díszítették, már a kertkultúra kezdeteitől fogva.

Itt áll tehát az emberiség immár több mint ezerévnyi kertdekorációs tapasztalattal, azonban hazánkban még mindig sok a tanácstalanság e téren. Pedig csak annyit kell tennünk, hogy kertünk helyébe elképzeljük legújabb, világos, falak nélküli, kültéri nappalinkat és beleálmodjuk, hogy miként fogjuk ott jól érezni magunkat.

Ehhez nyújtanak segítséget Vertel Andrea alkotásai. A kifejezetten kültérre készülő télálló állatfigurái, növényültető kaspói és legfőképpen emberábrázolásai harsány életigenlésükkel, cseppnyi ironikus humorral és élő színeikkel üdítő mozgalmasságot visznek minden kerti környezetbe.

 

Szemerics Tamás

New Garden Kertészet

Műhelytitkok, kedvezmények, aktualitások.
Iratkozzon fel hírlevelemre!
Adatkezelési tájékoztató
chevron-downcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram